Akupunktur

Hva er akupunktur?

Akupunktur er et praktisk og tradisjonsrikt fag med røtter så langt tilbake som 2000 år og som sannsynligvis er det eldste medisinske systemet vi kjenner til. Ordet akupunktur kommer av de latinske ordene acus; nål/spiss, og punktur; punktere/stikke. Faget har vært i stadig utvikling i alle disse årene, og setter krav til både teoretisk og praktisk kompetanse hos utøveren.

Persontilpasset behandling

Akupunktur er en persontilpasset behandling der diagnostikk, behandling og oppfølging er skreddersydd for hver pasient med sine egne særtrekk, behov og preferanser under hvert trinn av behandlingen. Enkelt fortalt virker akupunktur ved å stimulere perifere nerver og bindevev som frigjør transmittere som har en effekt på det sentrale nervesystemet. Disse signalstoffene regulerer områder i hjernen som blant annet påvirker det autonome nervesystemet.

Dette gjør akupunktur til et nyttig verktøy for å behandle mange av plagene og sykdommene vi har i befolkningen. Effekten av akupunktur er godt dokumentert for en rekke lidelser, blant annet kronisk smerte, hodepine, kvalme, allergi, søvnproblemer, depresjon, angst, posttraumatisk stresslidelse og flere andre tilstander. Les mer om forskning på enkeltlidelser på akupunkturforeningens sider: www.akupunktur.no

Hva skjer under akupunkturbehandling?

I akupunkturbehandlingen brukes svært tynne sterile engangsnåler som stikkes inn i spesielle punkter som finnes spredt i et system over hele kroppen. Vi har i underkant av fire hundre slike akupunkturpunkter på kroppen. Det er viktig at nålene stikkes inn på riktig måte – i forhold til retning og dybde.

Er akupunktur smertefullt?

De fleste synes akupunktur er meget avslappende og behagelig, både under og etter en akupunkturbehandling. Likevel er noen urolige for at det skal gjøre vondt å få akupunktur. Mange blir overrasket over hvor lite vondt det er å få nåler utført av en akupunktør med god nåleteknikk.

Priser

Akupunktur førstegangskonsultasjon 950 kr
Akupunktur oppfølging 30-45 min 550 kr

Ønsker du time hos akupunktør?

Bestill time her

eller

Kontakt Helen Landsverk på mail: helen@helsefabrikken.no eller

Telefon: 40641604

 

Akupunktur - Behandling