Infertilitet og IVF

Barnløshet, eller ufrivillig infertilitet, er relativt hyppig og rammer så mange som 10% av alle parforhold. For mange par oppleves dette tøft både psykisk og fysisk. Undersøkelser viser at årsaken til barnløshet i 30% av tilfellene finnes hos kvinnen, i 30% hos mannen, i 30% hos begge og i 10% av tilfellene finner man ingen forklaring. De vanligste årsakene til kvinners infertilitet er endometriose, pcos, infeksjoner i livmoren, hormonell ubalanse, skade på egglederne, eggløsning og eggstokkforstyrrelser og immunologiske problemer. Andre årsaker kan være faktorer som stress, røyking, kraftig overvekt, for lite næring og overtrening.

På Helsefabrikken har vi lang erfaring med å behandle kvinner som opplever infertilitet. Mange som får behandling hos oss har ulike problemstillinger knyttet til det å bli gravid. Mange pasienter har også andre symptomer som påvirker som vestibulitt, vaginisme, endemetriose, pcos, uregelmessig menstruasjon, eggløsningsforstyrrelser, stress, uro og frustrasjon.

Vi bruker en kombinasjon av behandlingsformer for å behandle infertilitet. Dette innebærer en effektiv kombinasjon av akupunktur, osteopati, fysioterapi og kostholdsveiledning.

Fordi årsaken til infertilitet varierer fra person til person, bør behandlingen være individuell og ta hensyn til helheten både i og rundt pasienten. Vi tar utgangspunkt i pasientens helhet og totalitet av symptomer, for så å komme frem til en behandling av hver enkelt.

In vitro fertilisering (IVF)

Når et par ikke klarer å få barn på egenhånd, kan IVF behandling være en mulighet. Befruktning utenfor kroppen ble tilgjengelig på slutten av 1970-tallet. Siden den gang er over 4 millioner barn blitt til ved hjelp av befruktning utenfor kroppen. Pr 100 behandlingsforsøk oppnås 20-30 graviditeter. De siste ti årene har bruken av IVF økt, og i Sverige regner man nå at 1 av 50 barn er et resultat av assistert befruktning. På Helsefabrikken har vi god erfaring med å gi støttebehandling som et kompliment til medisinsk behandling.

I en naturlig normal menstruasjonssyklus modnes vanligvis bare et egg i en voksende follikkel. Ved IVF behandling er målet å dyrke frem mange follikler, så man får mange egg. IVF er et kostbart og slitsomt behandlings alternativ for kvinner og deres partnere. Derfor er nye behandlingsformer som forbedrer utfallet av IVF prosessen svært ønskelig. Vi støtter kvinnen gjennom forberedelsene og gjennom alle fasene i IVF prosessen. Vi bruker en kombinasjon av behandlingsformer som akupunktur, osteopati, fysioterapi og akupunktur for å hjelpe kvinnens kropp forberede seg til IVF forsøket.

Ønsker du å bestille time

Trykk her

Behandling - IVF