Osteopati

Vi finner sammenhengen mellom plagene, kroppen og hverdagen til pasienten. Som osteopater må vi ha en helhetlig forståelse av pasientens smerter og plager for å bidra til bedring. Vi bruker derfor god tid både på pasienten og dens helse- med hendene våre som en viktig del av behandlingen.

Hva er osteopati?

Osteopati er en helseprofesjon som baseres på vitenskapelige og kliniske fag. Osteopaten undersøker og behandler med utgangspunkt i at god funksjon og helse også avhenger av at muskel-/skjelett- og bindvevsystemet, nervesystemet og det sirkulatoriske systemet fungerer optimalt sammen. Osteopati søker gjennom behandling av dette å fremme pasientens evne til å hjelpe seg selv. Behandlingen er trygg og individualisert og egner seg for pasienter i alle aldre. Osteopaten vil ta seg god tid til å lytte og spørre deg inngående om dine utfordringer, din allmenne helse, annen behandling og medisiner du tar/har tatt.

Osteopaten vil undersøke deg nøye, og vil kunne be deg om å gjøre enkle bevegelser og observere din holdning og funksjon. Områder som er smertefulle og som oppleves stive kan være forbundet med problemer i andre områder. Osteopaten vil også evaluere vevskvalitet- og leddbevegelighet. Du vil bli vurdert med hensyn til tegn og symptomer på alvorlige plager som ikke kan behandles hos osteopat, og ved behov henvises videre. Osteopaten vil sammen med deg lage en plan for behandlingene, hva du kan forvente og hva du selv må ta ansvar for.

En osteopat kan hjelpe ved følgende smerter og plager i muskel-/skjelettsystemet:

  • Rygg-/bryst- og nakkesmerter
  • Skulder/albue- og håndleddsmerter
  • Hofte-/kne-/ankel- og fotsmerter
  • Hodepine, svimmelhet og balanseproblemer
  • Bekkensmerter og andre plager i forbindelse med svangerskapet
  • Funksjonelle plager hos spedbarn
  • Akutte- og belastningsrelaterte plager
  • Idrettsskader

I tillegg til dette kan en osteopat oppsøkes ved funksjonelle mage-/tarm- og urinveisplager, fordøyelsesbesvær, halsbrann og sure oppstøt, tung pust og pustebesvær.

Osteopaten vil forklare deg hva han eller hun har funnet hos deg etter undersøkelsen og hvordan man antar at dette påvirker din helse. Osteopaten vil også presentere en skreddersydd behandlingsplan som også inkluderer nødvendige livsstilsendringer, fysisk aktivitet, stressmestring eller andre nødvendige tiltak som ofte anvendes ved langvarige smerter.

Store deler av behandlingen er manuell, hvor osteopaten benytter hendene til å blant annet behandle kroppens ledd og vev gjennom manipulasjon, bløtvevsteknikker, skånsomme posisjoneringsteknikker og tøyninger. Osteopaten vil hele tiden forklare hva han eller hun gjør og be om ditt samtykke til å utføre de forskjellige behandlingsteknikkene.

Hjemmeøvelser og rådgivning for selvhjelp og forebygging er en del av behandlingsopplegget osteopaten utvikler for deg.

 

Priser

Osteopati førstegangskonsultasjon 1200 kr
Oppfølgende behandling 30 min 650 kr
Oppfølgende behandling 45 min 850 kr
Oppfølgende behandling 60 min 1070 kr

Ønsker du time hos osteopat ?

Bestill time her

eller

Kontakt oss på mail: post@helsefabrikken.no eller

telefon: 40641604

 

Osteopati - Behandling