Mor og barn

Etter svangerskap og fødsel skal kroppen hente seg inn igjen. Dette gjelder både for de endringene som skjedde i mors kropp under graviditeten og ikke minst selve fødselen.

En del mødre kan oppleve smerte og verking i kroppen som følge av de belastningene de har gjennomgått. Mange opplever også at kroppen føles fremmed og mange har utfordringer med å få kontakt med bekkenbunnen og dyp magemuskulatur i etterkant. Dette er helt naturlig da både magemuskulaturen har vært strukket under hele graviditeten, og bekkenbunnen gjennomgår en stor belastning både under siste del av svangerskapet og ikke minst selve fødselen.

Mødre som kontakter oss kommer ofte med smerter i rygg og bekken, vondt i nakke og skuldre (ofte på grunn av ugunstige ammestillinger eller mye bæring av barnet), smerter i bekkenbunn, samt lekkasjeproblematikk (inkontinens). Andre trenger råd/veiledning om hvordan de skal ta opp treningen igjen etter fødsel. Vi undersøker bekkenbunn og gir råd/veiledning om hvordan akkurat du skal ta hensyn til din kropp etter en fødsel.

På Helsefabrikken har vi lang erfaring innen behandling av mor og barn i alle aldre. Hos oss setter vi av god tid til grundig undersøkelse og samtale. Nettopp fordi smertene og diagnosene varierer fra person til person, bør behandlingen være individuell og ta hensyn til den enkelte. Vi tar utgangspunkt i pasientens helhet og totalitet av symptomer, for så å komme frem til en behandling som passer for nettopp deg.

Ønsker du å bestille time

Trykk her