Naprapati

Hva er naprapati?

Naprapati betyr å korrigere årsak til lidelse.
Naprapatene gir manuell behandling av muskel- og leddplager, både akutt, kronisk, forebyggende og rehabiliterende. Pasientens anamnese (pasientens historie), undersøkelser og tester danner grunnlaget for den individuelle behandlingen. Det legges stor vekt på å analysere og forebygge underliggende årsaker. Behandlingen retter seg i første omgang inn mot å gjenskape normal funksjon i muskel- og skjelettsystemet. Alle behandlingsformene er basert på anerkjente behandlingsmetoder.
Ved å kombinere ulike behandlingstekninkker  vil en behandling hos naprapat redusere muskelsmerter og dårlig bevegelse.

Behandlingsmetoder

Artikulering er en behandlingsmetode som brukes for å øke bevegeligheten i ledd.

 Ergonomisk rådgivning både hva gjelder fritid og arbeidsplass.

 Hjemmeøvelser/trening gir naprapaten til sine pasienter både for å forebygge og rehabilitere.

 Manipulasjon er en teknikk der man med ulike behandlingsgrep normaliserer bevegeligheten og funksjonen i ulike ledd. Her bruker naprapaten veldig spesifikke grep, som utføres med høy hastighet, men med så liten kraft som mulig.

 Massasje av muskler og bindevev for å myke opp vevet, minske muskelspenning og øke gjennomblødningen.

 Mobilisering er en form for veldig spesifikk og leddnær tøyning som brukes for å normalisere bevegeligheten mellom ledd.

 Muskeltøyning for å senke muskelspenning og øke fleksibiliteten.

Triggerpunktsbehandling for å minske en viss type smerteutstråling. De spente muskelstrengene behandles med flere ulike metoder for å senke muskelspenning.

Naprapater er i dag den største gruppen innen avansert manuellmedisin i Norden. I Norge, Sverige og Finland finnes det drøyt 1700 yrkesaktive naprapater. I dag er det over 400 naprapater i Norge. Alle er medlemmer i Norges naprapatforbund (NNF) og i tillegg registrert i registeret over alternative utøvere i Brønnøysundregisteret.

Behandling av idrettskader og forbygging innenfor idrettsmiljøer er også et viktig arbeidsomeråde for naprapatene. Flere idrettsforeninger, klubber og lag er tilknyttet eller benytter naprapater til behandling og forbyggende tiltak, med godt resultat.

Link til video på Youtube;

https://youtu.be/H0eB16KPxCM

Priser

 

Ønsker du time hos naprapat?

Bestill time her

eller

Kontakt Terje Limandvik på mail: terje@helsefabrikken.no eller

telefon: 40641604

 

Naprapati - Behandling